2016-08-22

10146 kilometriaMatkamittarin lukema perille Hainingin kampukselle päästyäni tulee näyttämään yli kymmentä tuhatta kilometria. Se on muun muassa enemmän, kuin Etelä-Amerikan päästä päähän, Route 66 pitkin Amerikan halki ja takaisin tai linnuntietä Australiasta Alaskaan. Melkoinen matka taivallettavaksi noin kahdessa viikossa. Mukaan mahtuu onneksi kahdeksan huilipäivää ja viisi eksoottista (ja ainakin autenttista) stoppia, joiden aikana on hyvä pysähtyä miettimään mihin sitä onkaan oikein matkalla. Alla näkyy reitti pysähdyksineen ja etäisyydet niillä tarkkuuksilla, millä ne netistä kahden kahvikupillisen aikana ehdin poimimaan. 

RouteDistance
Haaga - HKI7
HKI - MOS1201
MOS - UU5624
UU - UB578
UB - BEI1418
BEI - SHA1318
SHA - HAI111
Total (km)10146

Olen pilkkonut junamatkan Helsinigistä Pekingiin hyvistä syistä osiin. Ensinnäkin hinta ns. pakettimatkalle Moskovasta Pekingiin sisältäen kolmen maan viisumit kustantaa lähemmäs 1000 euroa ja hinnat nousevat aina 5000 euroon, mitä helpommalla haluaa päästä. Toki näihin matkoihin saattaa sisältyä opastettuja kierroksia ja joitain valmiiksi maksettuja yöpymisiä kaupungeissa. 

Itse olen maksanut ilman Kiinan viisumia matkastani noin 620 euroa sisältäen yhden yön Venäjällä ja kolme Mongoliassa. Se ei ole halvin hinta, jolla matkan voi taittaa sillä 3. luokan paikat junissa irtoavat noin 80 % hintaan 2-luokan paikoista, joissa itse matkustan. Kolmosluokassa ei ole erikseen 4-hengen hyttejä, vaan kaikki 46 petiä sijaitsevat avovaunussa. Myöskään paikkalippuja 3-luokan vaunuihin ei saa yhtä helposti netistä ostettua ja nämä niin kutsutut koko matkan taittavat "Trans-Siberia"-junat eivät sisällä kuin kaksi matkustusluokkaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti